Ronde 21: ‘Ik was weer eens aan Winnetou’

Frank Roodzant speelde tegen David Poole en Frank citeerde na afloop zijn grote held en voorbeeld Old Schatterhand: “Ik was weer eens aan Winnetou.”  Ik wilde jullie deze leuke woordgrap niet onthouden.

“Wir kämpfen bis zum Umfallen”, dat waren de woorden van Walter Schmeing, toen hij hoorde dat hij en Gerard Harbers als laatsten hadden gespeeld. Dat het remise werd, deed niets af aan de strijdlust. Ook remise, maar dan een potremise, zoals André vertelde, werd het tussen Max Eisenbart en André Houwers, Dick Labee en Henk Wiggers en Thiemen Dekker en Joachim Musholt. “Hij heeft goed gespeeld”, zou Joachim over die partij opmerken.

Verder vielen er alleen maar beslissingen op de met zeventien partijen druk bezochte speelavond. Lauri Maris kon het nog niet bolwerken tegen Henri Abbink. Dick Boogaard dacht een pion te winnen tegen Bert te Sligte, maar toen bleek dat het een stuk kostte, gaf hij meteen op. Henk te Brinke delfde het onderspit tegen Oscar Wamelink. Henk valt daarmee net buiten de top 10 terwijl Oscar inmiddels een hele fraaie vijfde plaats bezet. Het leek er even op dat de partij tussen Han van de Laar en Mark Burgers een vlotte remise zou worden, maar Mark begin wat positionele foutjes in ruil voor een -vage- aanval. Die aanval werd gepareerd en het punt was voor Han. Henrik Lösing speelde tegen zijn Stadtlohnse clubgenoot Alfred Sley. De overwinning ging naar Henrik. Ook Evi Maris behaalde het volle pond in een spannende pot tegen Jan Willem Klein Poelhuis. Dat deed ook Gerard Klein Langenhorst tegen Jaap Wolters. Het leek even of Jaap beter stond, maar Gerard kon alle aanvallen toch pareren.

Manfred Schmeing was te sterk voor Erik Maris en Rob Voogd kreeg zelfs een eindspel tegen Kay Ruesink, waarin hij twee torens meer had. Jan Eckhardt had allerlei penningen tegen Henk van Beek. Teveel voor Henk om ze allemaal op te lossen. Daan Slager liet er geen gras over groeien en ging meteen in de aanval tegen Ulf Bierkämper. Die kwam maar niet goed los en zijn stukken stonden erg passief. Een snelle overwinning voor Daan, de eerste van de avond. Tussen Freek Deunk en Paul Dekker duurde het wat langer. Maar een verkeerde damezet van Freek gaf Paul de gelegenheid een flinke aanval te beginnen met paarden en lopers, zijn dame stond stand-by. Daarmee won Paul materiaal en kon de partij verder rustig uitspelen.

Volgende week 5 maart is het in verband met de voorjaarsvakantie Schaak Vrij. Wil je meedoen? De aanvang van de eerste ronde is 19.30 uur. Er worden vier ronden van maximaal 40 minuten gespeeld.

Old Shatterhand samen met Winnetou