’t Waliën sterk bij schoolschaak

De schakers van het Waliën waren dit jaar oppermachtig bij het schoolschaaktoernooi. Het eerste team werd eerste, het tweede team tweede. Dat is bij het schoolschaaktoernooi nog nooit gebeurd. Kotten wist zich als nummer drie ook te kwalificeren voor het SBOkampioenschap op 23 maart in Hengelo.

In de kantine van FC Trias, dat wederom een prima gasthee van het toernooi was, deden acht teams van zes scholen mee aan het kampioenschap. Na twee voorrondepoules gingen de nummers een en twee van de poule strijden om de plaatsen 1 t/m 4 en de overige teams om de plaatsen 5 t/m 8.

Eindstand: 1. ’t Waliën 1, 2. ’t Waliën 2, 3. Kotten, 4. St.Jozef, 5. Woold, 6. ’t Kempken, 7. De Esch 1, 8. De Esch 2.

het winnende team van ’t Waliën houdt de beker in de lucht. Met blauw t-shirt topscorer Sem, hij won alle partijen.