Weer winst WSG 3

Er waren  in de hogere teams wat uitvallers zodat WSG 3 wat moest schuiven en met drie invallers aantrad. De laatste werd zaterdagmorgen nog gecharterd.

De talenten uit het Noorden waren afgedaald naar het Oosten. Leeftijd tussen 10 en 13 jaar met jeugdrating, wat de inschatting van de speelsterkte altijd lastig maakt. Zowel André Houwers als Han van de Laar worden flink aan de tand gevoeld, maar beiden weten het initiatief over te nemen. André kan het snel afmaken en Han maakt gebruik van een foutje.

Inmiddels heeft Stefan Telöken vrij eenvoudig gewonnen en ook Luc van Harxen met twee dames weet snel te winnen. Henk te Brinke en Tim Witteveen winnen een kwaliteit. Tim laat het verzanden in remise en in de analyse stond hij zelfs verloren.

Henk kan het afmaken. Er ligt nog wel een pat op de loer, maar een klein beetje ruimte maken voor een pionzet is voldoende om vervolgens mat te geven. Jan Eckhardt komt een pionnetje voor maar laat in de laatste fase een paar steekjes vallen en verliest uiteindelijk. Max Eisenbart verliest een pion en ondanks hardnekkig verzet moet hij toch de vlag strijken: 2½-5½.