Veel WSG’ers in Dieren

Maar liefst acht WSG’ers waren de afgelopen twee weken actief in Dieren. Van één tot negen dagen. Evi en Lauri Maris deden mee met de simultaan tegen Anne Haast. Lauri was één van de twee spelers die niet van Anne verloor. Arent Luimes en Marcel Krosenbrink kwamen drie dagen in actie. Arent had de juiste vorm niet eb verloor driemaal ondanks sommige goede stellingen. Marcel deed het beter en werd met anderhalf uit drie gedeeld tweede en € 7,50 rijker.
Han Schuurmans speelde zes ronden en begon als een speer met drie zeges. Helaas kwam er nog maar een halfje bij. In het snelschaaktoernooi pakte Han wel de groepswinst. Luc van Harxen deed in de C-groep mee aan het “echte” Open NK. Hoewel Luc acht keer speelde tegen iemand met een lagere rating, kwam hij slechts tot 3½ punt. En daar had veel meer ingezeten, want vaak stond Luc beter tot gewonnen. Een karrevracht aan ratingverlies was de erfenis van Dieren.
Bij Emma de Vries in groep A het omgekeerde beeld. Zij speelde achtmaal tegen een hogere rating en behaalde 4½ punt en een leuke ratingwinst. Emma speelde onder andere gelijk tegen Klaudio Kolakovic. De nieuwbakken WSG’er deed het goed met een score van 6½ uit 9, waarmee hij tot de slotronde uitzicht had op de toernooiwinst. Het leverde in ieder geval nog een leuk prijsje van € 110,- op.