Jochem, Han en Finn winnen snelschaak

Na een paar Coronajaren kon het snelschaaktoernooi weer doorgang vinden. En de deelnemers hadden er kennelijk zin aan, want 38 spelers namen plaats achter de borden. En ze kwamen uit alle windrichtingen. Van huisschakers tot ervaren rotten.
Zoals gebruikelijk verliep het toernooi met dank aan indeler Gerard Harbers vlot en konden om kwart over vijf de prijzen al weer worden uitgereikt in het Zonebrinkcentrum. Voor elke deelnemers was er een prijs, maar de grootste bokaal ging naar Jochem Mullink. Hij speelde in ronde twee remise tegen Arjan van Lith en daarna ontspon zich een strijd wie er een steekje zou laten vallen. Jochem deed dat niet (8,5), Arjan (7) verloor wel anderhalf punt in de laatste twee ronden. Peter Hoens (meeste weerstandspunten van iedereen), Peter Busswolder, Henri Abbink en Tom Molewijk scoorden zes punten. Laatstgenoemde verloor de eerste drie partijen en won daarna zes keer op rij.
Han van de Laar deed voor het eerst mee in de B-groep en won meteen met vijf punten, waaronder maar liefst zes remises. Gerard Klein Langenhorst behaalde ook vijf punten, maar hij moest het opnemen tegen minder sterke tegenstanders. Fons Zuidema en André Houwers scoorden vier en half punt.
Bij de jeugd was het stuivertje wisselen. Eerst stond Maxim Barachtsjansky op kop, daarna Jurre van der Kaaij, maar uiteindelijk was het Finn Winter die de beker won met vier punten. Jurre had een halfje minder en Maxim en Mats Winter kwamen tot drie punten.

Jochem Mullink (r) is de beste snelschaker, voorzitter Marcel Krosenbrink overhandigt hem de beker.
Han van de Laar (l) is de winnaar van de B-groep.
Finn Winter is de beste jeugdspeler.