Eerste krijgt het niet cadeau

Voor de schakers van het WSG begon de competitie met de “derby” tussen het eerste en tweede team. Beide teams kwamen elkaar voor het eerst op het huidige niveau (derde klasse) tegen. In het verleden troffen de teams elkaar al wel eens een klasse lager, toen werd het 4-4. Gezien het papieren verschil in speelsterkte werd er nu niet echt op een spannende wedstrijd gerekend. De eerste wedstrijd die een resultaat opleverde eindigde echter in remise. Dick Boogaard maakte het Reinhard Funke zo moeilijk dat deze wel akkoord moest gaan met een puntendeling.
Bert te Sligte heeft promotie gemaakt naar het eerste achttal en moest het opnemen tegen Thiemen Dekker, die met zijn elf jaar de jongste speler ooit is die voor het WSG in de derde klasse speelt. Te Sligte had het niet makkelijk en er zat uiteindelijk niets anders op dan remise aan te bieden, hetgeen werd geaccepteerd. Aan bord zes kwam traden twee oud spelers van schaakclub Eibergen tegen elkaar in het strijdperk. Dick van Wamelen leek een aardige zet te hebben, maar de pionzet van Gerard Harbers was nog beter en zo kwam het eerste team op voorsprong. Aan het derde bord speelde clubkampioen Jochem Mullink tegen zijn vroegere leermeester Marcel Krosenbrink. Voordat de strijd echt losbarstte werd hier de vrede getekend.
Henrik Lösing wil zich revancheren voor een wat minder seizoen en moest dat doen tegen Han Schuurmans, die vijf dagen voor deze match clubkampioen Mullink nog op remise wist te houden. Dat lukte hem nu niet. Lösing offerde al na vijf zetten een stuk en daar reageerde Schuurmans niet goed op. Er werd nog wel doorgespeeld, maar na 12 zetten was de strijd eigenlijk al wel beslist.
Emma de Vries heeft dit seizoen voor het eerst een vaste plaats in de hoofdmacht, maar haar basisdebuut tegen Hennie Meijer kwam niet helemaal uit de verf. Twee jaar geleden speelden beiden ook tegen elkaar. De Vries speelde toen in het derde en Meijer in het tweede team. De Vries won toen, maar nu waren de rollen omgedraaid. In de slotstelling werd een paard gepend en kon Meijer een punt bijschrijven. De tussenstand was 3½-2½ en alleen de eerste twee borden speelden nog. Arjan van Lith speelde voor het eerst een serieuze partij tegen Oscar Wamelink, die dit seizoen debuteert met een basisplaats in het tweede. Er werd door beiden veel tijd gebruikt en Wamelink, die al drie maanden geen schaakstuk meer had aangeraakt, bood goed partij. Uiteindelijk had de nieuwbakken student echter te weinig ruimte om de aanval van Van Lith op te vangen. De matchpunten waren nu verdeeld en dat was voor Klaudio Kolakovic en Henri Abbink het sein om remise overeen te komen. Abbink weet het Kolakovic vaak lastig te maken en dat was nu ook het geval, doordat hij een veel sterkere loper had. Kolakovic wist zich echter een druk te ontworstelen. Met 5-3 was de nederlaag voor WSG 2 eervol te noemen. Het eerste gaat in de overige acht wedstrijden proberen mee te doen om de prijzen, het tweede gaat proberen een matchpunt te behalen.