Bijna winst WSG 3

’s Morgens tegen 10.30 kwam uit Hengelo het bericht dat voor bord 1 geen speler van Drienerlo beschikbaar was, dus Max Eisenbart kon thuis blijven en toch winnen : 0-1. Michael Broertjes kreeg een duidelijke remise op het bord, Luc van Harxen won al heel snel een stuk en de partij. Gerard Klein Langenhorst verloor een pion, nog weer één en met een paardvork ook laatste loper, uit. inmiddels dus 1½-2½.

Job Geerdes won de kwaliteit en stond duidelijk beter, en zijn tegenstander good old Anjo Anjewierden behield liever zijn sterke loper dan er een toren mee te slaan. Job verloor een  verbindingspion en moest daardoor verdedigen. Veel ging er af en uiteindelijk ook de laatste toren van Job, die drie oprukkende centrumpionnen tegen moest houden. Emma de Vries verdedigde haar stelling met in het midden een blok van 2 tegen 2 pionnen. Ze liet de pion op de a-lijn promoveren om de 7e rij voor haar toren te behouden, want mat dreigde. Haar pionnen blok werd opgepeuzeld en ze verloor.

André Houwers peuzelde met zijn zwarte paard witte pionnen op, door een zwartveldige loper moeilijk te verdedigen. Met een vrijpion op de h-lijn moest wit het centrum opgeven om die pion te stoppen, winst. Henk te Brinke en zijn tegenstander met beiden 4 pionnen, 2 paarden en een witveldige loper. De paarden dansten en de lopers stonden stram op hun lijn. Henk probeerde met al zijn troepen de zwarte koning mat te zetten, lukte hem niet en daardoor ging er een pion af. Na tweemaal een remiseaanbod werd de vrede getekend. Totaalstand 4-4.