WSG 2 blijft derdeklasser

WSG 2 heeft zich door een onverwachte zege op Max Euwe 2 toch nog weten te handhaven in de derde klasse. De ploeg uit Enschede is op papier één van de sterkste teams, maar kwam met maar liefst vijf invallers naar Winterswijk en liet ook nog een bord onbezet.
Een uitgelezen kans voor WSG om punten te gaan pakken. Omdat één partij vooruit gespeeld was, begon de match met 1-1. Maar ondanks een aardig ratingoverwicht ging het daarna aanvankelijk allemaal nog niet zo makkelijk. Pas na tweeënhalf uur kwam er enige tekening in de strijd. Emma de Vries won een kwaliteit en Bert te Sligte kreeg twee stukken voor de toren. Hennie Meijer zat al de hele tijd in een toreneindspel met pluspion en Dick van Wamelen wist zijn materiële voorsprong een beslissende vorm te geven. Hij had een toren en een stuk tegen vier pionnen. Han Schuurmans had ook een pion gewonnen. Dat bleek echter niet genoeg voor de winst. Zijn tegenstander wist er met actief tegenspel nog een remise uit te slepen. Henri Abbink kende de opening beter dan zijn jonge opponent. Nadat hij de a-pion had veroverd kon hij het afmaken. Hennie Meijer had zijn toreneindspel omgezet in een gewonnen pionneneindspel. Bert te Sligte wist in de slotfase toch nog groot materiaal te winnen en won ook: 6½-1½.

Natuurlijk heeft het WSG tweemaal niet tegengezeten met de opstelling van de tegenstander, maar anderzijds heeft het team dat met de laagste rating aan het seizoen begon alle kansen op punten benut.