Schaken op indoorsportdag

Op dinsdag 18 oktober (herfstvakantie) organiseren de gemeente Winterswijk en zeven binnensportverenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd om eens kennis te maken met voor hen nieuwe sporten. Deze editie zijn er tien sporten die worden aangeboden, waaronder schaken.

De Indoor Sportdag wordt van 9.15 tot 13.30 uur gehouden in de Sport- en Turnhal Winterswijk. De sportdag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zij kunnen op deze dag kennismaken met drie van de tien aangeboden indoorsporten: volleybal (Wivoc), basketbal (Pytheas), badminton (’t Pluumke 67) handbal (HCW), Korfbal (WIKO), Springen, Dansen, Acrogym en freerunning (Penta Winterswijk) Schaken (WSG)

Programma:
Tussen 09.15 – 09.45 uur kunnen kinderen zich melden bij de inschrijftafel en horen ze  bij welke sporten ze zijn ingedeeld. Om 09.45 uur is er een gezamenlijke warming-up,  waarbij de spieren al goed los worden gedanst en gesprongen.  Om 10.00 uur starten er drie rondes, waarin lekker gesport wordt. Tussendoor zijn er nog pauzes waarin er drinken en fruit is geregeld, de lunch moeten de kinderen zelf meenemen. Om 13.15 uur is er dan nog een centrale afsluiting en kunnen de kinderen weer naar huis.

Kosten en aanmelden De kosten zijn € 2,00 per persoon. Kinderen kunnen zich opgeven voor drie sporten. Aanmelden kan tot 11 oktober via de website www.actiefinwinterswijk.nl

poster