Schaak Vrij beleeft 20ste editie

In totaal hebben 42 spelers twee of meer partijen gespeeld tijdens een van de Schaak Vrij avonden. Deze worden traditiegetrouw gehouden rondom feestdagen en korte schoolvakantie. Dinsdag 1 mei was de laatste speelavond van het seizoen 2017 – 2018. Drie spelers deden aan alle 16 partijen mee (vier per avond), dat waren Klaudio Kolakovic, Jan Eckhardt en Dick Boogaard.
De eerste plaats in de A-groep werd maar liefst door drie spelers gedeeld. Gerard Harbers haalde deze avond een score van 4 uit 4, maar in een vorige ronde haalde hij 2 uit 4. Daarmee scoorde hij 75%. Dat deed ook Jochem Mullink. Alleen was het bij hem net andersom. Hij haalde nu 2 uit 4 en dat opgeteld bij de eerdere 4 uit 4 is ook 75%. Klaudio Kolakovic had in de eerste twee speelavonden al vier nullen achter zijn naam staan, maar hij zette er twaalf overwinningen tegenover. Waarvan 8 in de laatste 8 partijen. Bij elkaar ook 75%. Het reglement geeft dan aan dat het onderlinge resultaat bepalend is. Aangezien Klaudio zowel van Jochem als Gerard heeft gewonnen is de titel ‘Winnaar Schaak Vrij’ en de beker voor hem. Jochem is tweede aangezien hij van Gerard heeft gewonnen. Overigens als het onderling resultaat ook gelijk was had Klaudio alsnog gewonnen, aangezien hij de meeste partijen had gespeeld.
In de B-groep werd Lauri Maris kampioen met een score van 64%. Henk te Brinke werd daar tweede. Erik Maris werd eerste in de C-groep met een score van 63%. Jan Eckhardt werd tweede.
Op naar het volgende seizoen!