Ronde 8: Titelstrijd lijkt ontbrand.

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is lijkt de strijd tussen de youngsters Thiemen Dekker en Jochem Mullink een spannende race te worden om het kampioenschap. Beide wonnen hun partijen en de vraag is wie ze gaat afstoppen. Niet dat de achtervolgers nu al kansloos zijn, maar voorlopig is de jeugd aanzet.

Peter Hoens zat tegen Thiemen te twijfelen of hij het met een stukoffer zou proberen. Ja dus, maar Thiemen hield de zaak onder controle en kon een mooi resultaat bijschrijven. Opmerkelijk is dat alle ‘Hoensen’ in de top 11 staan, met zelfs Matthijs als best geklasseerde Hoens. De terugkeer van Peter met beide zonen is een grote aanvulling voor het WSG.

Erik Maris hield Dick Boogaard op een knappe remise en daar was hij heel blij mee. Datzelfde gold voor Henk Wiggers die ook remise speelde tegen Geert ten Hietbrink. Henk: “Voor mij voelt dit als een overwinning.” Mark Burgers had het moeilijk tegen Paul Dekker, die met de week beter gaat spelen en een pittige tegenspeler voor iedereen is geworden. Mark kon zich ternauwernood redden. Jan Eckhardt en Kay Ruesink  maakte er een latertje van. Het was Kay die Jan uiteindelijk op de knieën kreeg.  

André Houwers leek met een fraai mat de partij tegen Han van de Laar te beslissen. Echter het offer leek weliswaar succesvol, maar er was steeds een piepklein ontsnappingsgaatje. Opeens waren de rollen omgedraaid en André kon een mataanval, uit het niets ontstaan, niet meer pareren.

Wordt vervolgd.