Ronde 7: De kopse kant

Met de toename van het aantal besmettingen zijn ook de richtlijnen strenger geworden. Toch kan er nog door het WSG worden geschaakt in de benedenruimtes van het Zonnebrink Centrum. Wel is de bar gesloten en gaan spelers na afloop van hun partij eerder naar huis. Ook zijn de tafels gedraaid waardoor de afstand tussen de spelers is vergroot. Er wordt nu gespeeld aan de kopse kant.

Meestal zijn winstpartijen het spectaculairst om te zien, er waren er genoeg want 7 van de 8 partijen eindigden in winst. De enige remise was die tussen Thiemen Dekker en Dick Boogaard. Hoewel Dick passief stond had hij toch een houdbare stelling en kwam zelfs een pion voor. Van remise wilde Thiemen niet weten en probeerde van alles om de stelling van Dick te kraken. Dat lukte niet en met K+T en voor Dick K+T+p in de slotstelling werd tot remise besloten. Thiemen blijft fraai derde, als beste van de B-groep. Lijstaanvoerder is Jochem Mullink met 6 uit 6 en verrassend hoog staat ook Luc van Harxen op een vierde plaats en tevens koploper van de C-groep. Good old Jan Eckhardt voert de D-groep aan.

Een kleine rondvraag hoe het beviel om zo te schaken leverde eigenlijk geen negatieve reacties op. ‘Goed te doen.’ In principe wordt ronde 8 gespeeld op 3 november. Zolang er groen licht is en de deelname op acceptabel niveau, wordt de competitie voortgezet.

Kay Ruesink (l) zet Raphaël Roode na de zet Kf6 mat met de toren!