Ronde 6: Persconferentie

Terwijl minister-president Rutte op tv aankondigde welke maatregelen er genomen worden in de bestrijding van het corona-virus, speelden de aanwezige schakers van het WSG een partij voor ronde 6. Dat kon met aangepaste bedenktijd tot 22.00 uur, twee ruimtes, voldoende afstand en deuren en ramen open voor de frisse lucht. In verband met de Herfstvakantie in de week van 20 oktober zou er toch al niet geschaakt worden. Over de weken erna zal nader bericht volgen, als er meer bekend is over de gevolgen voor onze schaakavond door de corona-maatregelen.

Zoals ik vorige week al aangaf volgt er geen uitgebreid verslag. Maar niet onvermeld mag de overwinning van Thiemen Dekker op Henri Abbink blijven. In een mooie partij om te volgen eindigde deze in flinke tijdnood en veroverde Thiemen een dame voor een handvol stukken. Dat maakte hij bekwaam af. Ook Reinhard Cvetkovic was weer even terug bij de interne competitie. Welkom Reinhard! Wat ik meekreeg is dat zijn tegenstander Mark Burgers het fraai en ook onverwacht afmaakte. Van Dick Boogaard hoorde ik dat het een partij voor het clubblad wordt. Ook opgemerkt moet worden dat Jochem Mullink zijn koppositie verder verstevigde met een overwinning op Bert te Sligte. Hij heeft nog steeds een knappe 100% score (vijf uit vijf) Verder spreken de uitslagen wel voor zich.

Schaak Vrij.

Dinsdag 20 oktober organiseert het WSG Schaak Vrij Online. Via onderstaande link kan men zich aanmelden. Aanvang dinsdagavond om 19.30 uur, 6 ronden Zwitsers 10 min p.p. geen extra tijd. Meld je aan en doe gezellig mee.

https://lichess.org/swiss/6ciXmopy

Voor meer inlichtingen en aanmelden voor Team WSG

Han Schuurmans: h.schuurmans1966@gmail.com