Ronde 5: Speeltempo

In de loop van de dinsdagmiddag kregen we bericht van het Zonnebrink Centrum dat ook zij om 22.00 uur de deuren moeten sluiten. Aanvankelijk was daar onduidelijkheid over. Het gaat in deze  om een zalencentrum en niet om een sportkantine of horeca-aangelegenheid. Maar een telefoontje vanuit de gemeente bracht duidelijkheid.  Ook zalencentra moeten om 22.00 uur gesloten zijn.

Dat betekende dat wij ons speeltempo per direct moesten aanpassen. Het werd 1 uur en 10 minuten per persoon. En om te voorkomen dat een partij te lang gaat duren door de extra tijd per zet, werd deze ook geschrapt. Met dit speeltempo hoeft er de laatste vijf minuten (tijdnood) overigens niet meer te worden genoteerd. Op deze wijze bedraagt de eindtijd ± 21.50 uur en is er wat speling aan het begin en aan het einde van de schaakavond. Inmiddels is besloten om vanaf volgende week om 19.00 uur te beginnen ook weer tot 21.50 uur. Daarmee wordt de bedenktijd voor iedereen 1 uur en 25 minuten, zonder extra tijd. Spelers die het echt niet redden om er om 19.00 uur te zijn, kunnen even contact met me opnemen. Dat lossen we wel op, door aanpassing van de bedenktijd. .

Robin Hoens

Ondanks de crisis zijn er toch al vijf nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen mee gaan spelen. Twee leden die de overstap vanuit de jeugd hebben gemaakt. Daarnaast zijn er drie nieuwe leden begonnen. Op Robin Hoens na, is iedereen hier al welkom geheten. Bij deze dus het welkom aan Robin. Hij heeft zijn eerste partij gespeeld en deze meteen gewonnen. De ‘Aalten-auto’ met daarin de familie Hoens en Bert te Sligte was goed voor 3,5 punt. Dat reed vast opgewekt naar huis.

Verslag

Reden dat er geen verslag is, is dat door de kortere bedenktijd het bijhouden van de partijen teveel afleidt. Ik heb dan ook geen poging ondernomen, maar me op mijn eigen partij gericht. Ik vermoed dat dit ook voor de komende ronden gaat gelden. Wel zal ik hier de uitslagen en stand doorgeven en als er wetenswaardigheden te melden zijn verschijnen deze ook hier.

Schaak Vrij

Dinsdag 13 oktober spelen we ronde 6. Op dinsdag 20 oktober (Herfstvakantie) is er geen interne ronde en ook geen Schaak Vrij. Gezien de huidige ontwikkelingen met het corona-virus is er besloten die avond helemaal niet te schaken. (HvdL)