Ronde 25: Beter een half ei dan een lege dop

Hoewel we de Paasdagen net achter de rug hebben, was de derde Paasdag er toch een van de halve eieren. Deze ronde werden er namelijk vrij veel remises gespeeld. Soms tot tevredenheid en soms tot teleurstelling, maar wel altijd in het achterhoofd: ‘ik heb meer aan remise dan aan een nul.’ Daarom deze keer alleen aandacht voor de remises.

Hoe de remise tot stand kwam tussen Kay Ruesink en Henk Wiggers heb ik niet gezien, maar ik vermoed dat beiden er wel tevreden over waren. Dat was Dick Labee in ieder geval wel tegen Lauri Maris. Dick gaf aan niet meer van Lauri, de kersverse Nederlandse kampioene klasse E, te kunnen winnen. Dus een remise voelde voor hem als een soort overwinning. Henk te Brinke snoepte Thiemen Dekker zijn eerste halfje af. Het was weer een mooie pot om te zien, met Thiemen flink in de aanval en Henk die goed kiepte. Toen Henk als eerste remise aanbod wilde Thiemen er nog niets van weten, maar later bood hij het aan. Aldus werd -na enig nadenken- besloten. Thiemen heeft nu de fabelachtige score van 9,5 uit 10.

Qua remise ging het zo ook bij Manfred Schmeing en Han Schuurmans. Eerst bood Manfred de remise aan, maar Han ging door en later bood hij het aan. Die uitslag was op dat moment wel terecht, omdat zetherhaling voor de hand lag. Joachim Musholt en Richard Pooth speelde ook remise. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit de eerste dit seizoen was voor Richard. Na 9 overwinningen en 5 nederlagen nu dus remise. Lopers van ongelijke kleur en een goede blokkade zorgen ervoor dat geen van beiden er doorheen kon komen.

Ook Walter Schmeing en Marcel Krosenbrink hielden het, al relatief snel, op remise. Ik meende iets op te vangen van een geforceerde zetherhaling. Tot het laatst speelden Klaudio Kolakovic en Henri Abbink. Het oordeel van de omstanders luidde in die laatste fase van winst voor Henri tot remise. Met lopers van gelijke kleur en de pionnen op de goede velden had Henri een positioneel voordeeltje plus een pion meer. Dat leek voldoende, maar omdat beiden toch tegelijk de laatste pion zouden laten promoveren werd tot remise besloten. Een narrow escape voor Klaudio.

C1R25Uitslagen C1R25Ranglijst