Ronde 24: Stuivertje wisselen

Terwijl WSG-viertal2 in de Vlinderzaal bezig was kampioen te worden, wat overigens lukte, proficiat, werd in de Merelzaal gestreden om de interne prijzen.

Als ik het goed heb geteld stond Thiemen Dekker de laatste  17 ronden op de eerste plaats. Hij nam destijds die plek over van Jochem Mullink. Nu is het stuivertje wisselen. Jochem won zijn laatste drie partijen en Thiemen scoorde 1 uit drie. Jochem moest wel zorgvuldig spelen want Mathijs  Hoens viel onverdroten aan. Het bleek niet genoeg. Tiemen had het lastig tegen Marcel Krosenbrink. Die won een belangrijk pionnetje. Toen Marcel  oprukte met die vrijpion kon Thiemen de verdediging niet mee op orde te krijgen. Met nog 4 ronden te gaan blijft het spannend bovenin.

Henri Abbink en Geert ten Hietbrink speelde een behoedzame partij. Veel subtiele zetjes, waarin Geert zich liet verleiden in het eindspel de dames te ruilen: “Dat had ik beter niet kunnen doen”, zei hij na afloop. “Nu kwam ik in zetdwang en kon Henri’s koning de stelling binnendringen.” Han Schuurmans deed goed zaken door van Bert te Sligte te winnen. Hij won betrekkelijk snel een pion en loerde op een tweede. Bert kon zich daartegen niet verweren. “Der Junge spielt gut”, zou Alfred Schley over Marijn Visser vertellen. Marijn hield lang stand maar met een pion van Alfred op promoveren streek Marijn de vlag. André Houwers en Han van de Laar speelden een soort afruilvariant van een afruilvariant. Oftewel alles ging vlot van het bord af en beiden zagen er geen brood meer in om verder te gaan.

Kay Ruesink had het zwaar tegen Rob Voogd. Die kwam al snel beter te staan en alhoewel Kay het lang probeerde kreeg Rob twee pionnen die op het punt van promoveren stonden. Rob deed het rustig aan, maar rukte genoeg op om de buit binnen te halen. Jan Eckhardt probeerde Peter Hoens te verschalken. Maar daar trapte Peter niet in en hij won steeds meer materiaal. Het mat was in aantocht. Genoeg voor Jan om op te geven. De partij tussen Jan Willem Klein Poelhuis en Raphaël Roode werd niet gespeeld en werd een overwinning voor Jan Willem.

Volgende week dinsdag 3 mei is er Schaak Vrij. Aanvang 19.30 uur.