Ronde 22: Koplopers vergroten voorsprong (3)

Gaat lekker zo met de titel boven dit stukje. Het is al de derde keer dat ik hem gebruik. Omdat de eerste vier spelers van de ranglijst wonnen en dan ook nog tegen spelers die daar net onderstaan, stuift de kopgroep er in een tussensprintje vandoor. De competitie gaat voor hen nu de beslissende fase in. Laten we de kopgroep even voor wat het is en ons richten op het achtervolgend peloton.

Joachim Musholt en Han Schuurmans kwamen na flinke strijd remise overeen. Remises zijn tegenwoordig zeldzamer aan het worden op de club. Dit was er ééntje van de drie. Richard Pooth rookte Gerard Klein Langenhorst helemaal uit en won zo. Thiemen Dekker blijft nog steeds verbazen. In een spannende wederzijdse aanvalspartij trok hij tegen André Houwers aan het langste eind. De partij met ongetwijfeld het meeste publiek. Oscar Wamelink had Erik Maris aan de haak en liet deze niet meer ontsnappen. Henk te Brinke en Peter Rijntjes bleven het lang proberen, maar deze partij werd de tweede van de drie remises. Evi Maris liet met een flinke toren- en dameaanval niets heel van de stelling van Henk van Beek. Frank Roodzant had niet veel moeite met Lauri Maris. Zij speelde net iets te snel om alle finesses te doorzien. Jaap Wolters en Jan Willem Klein Poelhuis gingen er ook eens goed voorzitten, met een remise (nr. 3) kozen ze toch eieren voor hun geld. Stefan Teloeken is bezig aan een opmars in de stand, daarvoor moest hij eerst wel Rob Voogd verslaan. Dick Labee en Henk Wiggers hadden een boeiende partij om te zien. De aanval van Dick sloeg echter door. Ook Jan Eckhardt en Patrick Schoenmakers speelde een echte ‘publiekspartij’. Jan zijn aanval was na lange strijd doorslaggevend. Had Daniël Barachtsjansky vorige week al een goed debuut gemaakt, dit keer was Kay Ruesink zijn slachtoffer. Een start van 1,5 uit 2 is zeker verdienstelijk te noemen.
De koplopers na de tweede periode zijn A. Klaudio Kolakovic B. Han van de Laar C. Gerard Klein Langenhorst en D. Mohammad Nabizdeh.

C1R22Uitslagen C1R22Ranglijst