Ronde 20: Bijna twee derde

De interne competitie zit er bijna voor 2/3 op. Vanaf 14 maart kan iedereen elkaar voor de tweede of zelfs derde keer ontmoeten. Dat aantal is gedaan om te voorkomen dat de verschillen tussen de spelers te groot worden. Gelukkig doet het programma Rokade het meeste werk. Die houdt rekening met alle instellingen, zoals de kleurverhouding en of er binnen een aantal plaatsen niet iemand staat die je nog niet hebt gehad. En …. belangrijk …. maakt de indeling en de ranglijst. Het rooster voor de komende weken staat hieronder en hangt op het prikbord in het clublokaal.

21 februariSCHAAKVRIJ 3Voorjaarsvakantie
 28 februariRonde 21 + BEKER 4WSG-beker halve finale
  7 maartRonde 22 
  14 maartRonde 23Start periode 3
 21 maartRonde 24 

Dan kort over ronde 20. Hoewel Remie te Molder het lang volhield tegen Jan Willem Klein Poelhuis, ze waren als één na laatste klaar, ging het mis na een incorrect offer. Jan Willem hield na afruil en damepromotie genoeg materiaal over voor een mat. Als laatste waren Henri Abbink en Willy Wilting klaar. Henri had in de loop van het spel twee pionnen gewonnen en ondersteunt door de koning liepen die naar de promotievelden. Door een goede reeks staat hij inmiddels tweede. Ook Marcel Krosenbrink sluipt naar een top drie klassering. Aanvankelijk kon Luc van Harxen nog wel weerstand bieden, maar de druk van Marcel werd toch te groot. Han Schuurmans won van Geert ten Hietbrink. Hoewel ze vrij vlot klaar waren was het nog niet zo makkelijk voor Han. Alfred Schley en Joachim Musholt hielden het op remise. Het evenwicht werd nergens doorbroken. Henk te Brinke rolde  Gerard Klein Langenhorst op. Gerard kreeg geen kans zich afdoende te verdedigen.

Han van de Laar en Mark Burgers speelden een afruilvariant van het damegambiet. Nog voor de strijd echt losbarstte was het al remise. Beide spelers hoopten daarmee hun vormcrisis te overwinnen. Marijn Visser won van George Appiah. Uit de analyse bleek dat George toch wel kansen had gehad. Tijdens de partij zag hij ze niet. Jan Eckhardt geloofde pas dat hij niks meer kon toen hij mat stond. Rob Voogd viel aan alle kanten aan en dat gaf de doorslag. André Houwers won van Henk Wiggers. Aanvankelijk ging het gelijk op , maar toen overzag Henk een zet. André kon met de dame binnen vallen en was het snel einde verhaal. Bram Wilterdink en Henk Doppenberg speelden een boeiende partij. Henk won een stuk tegen twee pionnen, maar moest het voordeel teruggeven om damepromotie te voorkomen. Met toren en twee pionnen voor Bram tegen toren en een pion en de koningen moest het nog wel nauwkeurig worden gespeeld. Toen Henk remise aanbod was uiteindelijk Bram daar het meeste blij mee.

Schaak Vrij

Dinsdag 21 februari is er Schaak Vrij. In Winterswijk is het dan voorjaarsvakantie. Er worden vier partijen van max. 40 minuten gespeeld. Wie mee wil doen kan gewoon komen. Aanvang 19.30 uur.