Ronde 16: Tweekamp

Halverwege de competitie, waarin nog veel kan gebeuren, lijkt het er toch even op dat de strijd om de titel, van één van de sterkste interne competities van Nederland, een tweekamp gaat worden tussen Klaudio Kolakovic en Jochem Mullink. Beiden wonnen hun partij, terwijl de achtervolgers op Henri Abbink na, allemaal punten lieten liggen. Klaudio heeft een score van 10,5 uit 15 (70%) en Jochem van 9 uit 13 (69%). Voor hen is iedere ronde inmiddels een finale.

Voor de meeste schakers staat het spelen van een mooie en spannende partij voorop. Zo’n partij was er bijvoorbeeld tussen Henk Freriks en Frank Roodzant. Frank ging vol voor de winst en dat lukte hem ook. Hij rolde vakkundig de verdediging van Henk op. Nog een fraaie partij was die er tussen Jan Eckhardt en Dick Labee. In de slotstelling stond zo’n beetje ieder stuk, inclusief de dames, wel een keer of vaker aangevallen. Ook voor de omstanders was het lastig te zien wat de beste voortzetting voor beiden was. Dick plaatste een tactische remise-aanbod. Na enig nadenken vond Jan het oké. Beter een half ei ….

Thiemen Dekker, ons nieuwste lid, sneed weer als een mes door de boter, dit keer door de stelling van Daan Slager. Met een score van drie uit drie, waarvan het einde nog niet in zicht is, is iedereen benieuwd hoe het verder met hem in de competitie gaat. Talentvol is Thiemen zeker.

C1R16Uitslagen C1R16Ranglijst