Ronde 15: Marcel Krosenbrink Schaakvrijwilliger van het jaar 2021

‘Het was een memorabele avond.’ Zo sluit Marcel Krosenbrink zijn stukje af op de site over de wedstrijd van het viertal van WSG tegen het viertal van Almelo. Maar daarmee bedoelde hij vast niet de gewonnen wedstrijd. Nee, de avond begon met een goed bewaard geheim. Het bestuur van het WSG had namelijk voorzitter Marcel Krosenbrink voorgedragen bij de KNSB als Schaakvrijwiliger van het jaar. Het verzoek was de aanvraag te beperken tot één A4tje. Maar dat was te weinig om alle verdiensten van Marcel op te vermelden. Het werd dus iets meer met als bijlage het recente krantenartikel in het Achterhoek Nieuws met Marcel over het 75-jarig jubileum.

Het duurde dan ook niet lang totdat het bestuur positieve reactie kreeg van de KNSB. Marcel viel de eer te beurt en KNSB-bestuurslid Erik Mijnheer was bereid om de oorkonde en bloemen uit te komen reiken op de clubavond van 15 februari (foto 1). Erik is jarenlang voorzitter geweest van de SBO en zodoende kent hij Marcel ook. Namens het WSG overhandigde Gerard Klein Langehorst nog een attentie aan Marcel (foto 2). De ingediende aanvraag komt naar verwachting in het clubblad en in de komende editie van Schaakmagazine zal een artikel verschijnen dat gemaakt is door Gerjos Weelink. De koffie en gebak, beschikbaar gesteld door de jublieumcommissie, vonden daarna gretig aftrek.

Oh ja, intern werden er nog negen partijen gespeeld. De uitslagen leiden niet tot noemenswaardige vermelding. Dat laat ik dan ook maar achterwege 😊. Volgende week ronde 16 en de halve finale van de WSG-cup. Een week later, op 1 maart, vindt de twee ronde van Schaak Vrij plaats. 

P.s.: de afgebroken partij tussen Thiemen en Henri is remise geworden.