Ronde 13: Nieuw Record

by Henk te Brinke

Ronde 13 was gedenkwaardig qua opkomst. Door het WK voetbal en dat er deze week ook nog extern gespeeld wordt waren er een record aantal afmeldingen Daardoor werden er maar zes partijen gespeeld. Een unicum. Een diepterecord dat hopelijk nog  lang in de boeken blijft staan.

Henk te Brinke speelde een ongelukkige opening tegen Alfred Schley en verloor al snel een kwaliteit. Na nog wat spartelen gaf Henk maar op. Kay Ruesink en Jan Eckhardt besloten met vrijwel al het materiaal op het bord tot remise. Luc van Harxen leek met een pion meer op de winst af te stevenen tegen Henk Doppenberg maar koos de verkeerde afwikkeling en bleef op remise steken.

Marcel Krosenbrink verloor een pion tegen Henri Abbink en zoals zo vaak tegen Henri zie je die niet meer terug. Punt voor Henri. De partij van Bertje Sligte tegen Paul van de Lee leek in evenwicht. Paul bouwde echter geleidelijk de druk op. De verdubbeling van de torens op de f- lijn werd Bert te machtig en Paul versterkte nog maar eens zijn koppositie. De leukste partij was die tussen Gerard Klein Langenhorst en Bram Wilterdink. Na een turbulente partij stond zowel een witte als zwarte pion ondersteund met nog ieder een dame en toren op promotie. Gerard was net iets eerder.