Ronde 12: Listig

Terwijl er nog één bekerwedstrijd uit de tweede ronde werd gespeeld, Klaudio Kolakovic won gedecideerd van Jochem Mullink, speelden de overige leden de 12de ronde van de interne competitie. Het is tevens de tweede cyclus, waarbij men elkaar opnieuw kan ontmoeten.
Henri Abbink had een openingsvalletje in petto dat Oscar Wamelink niet kende. Het leverde Henri de kwaliteit en een pion op. Genoeg om het redelijk snel uit te schuiven. Zo heel veel werd er ook niet geschoven bij Han Schuurmans en Dick Boogaard, wel afgeruild, remise was een logische uitslag. Thiemen Dekker deed het listig tegen Marcel Krosenbrink. Het leek erop dat Marcel zou winnen en op een gegeven moment had hij zelfs twee pionnen voorsprong. Desondanks bood Thiemen toch opnieuw remise aan, want met ongelijke lopers was er voor Marcel geen doorkomen aan. Technisch knap gespeeld van Thiemen.

Han van de Laar rokeerde lang tegen Erik Maris en viel toen op de K-vleugel aan. Omdat Erik niet rokeerde bleef zijn koning kwetsbaar, ook omdat zijn aanval op de D-vleugel niet doorzette. Na materiaalwinst hield Erik het voor gezien. Evi Maris kon het niet bolwerken tegen Gerard Klein Langenhorst. In het eindspel bouwde Evi nog een listig patje in, maar Gerard zag het op tijd en stelde de promotie van pion naar dame eerst maar even uit. ‘Eerst het pat opheffen’. Frank Roodzant won al in de opening een stuk van André Houwers. Hij heeft dit jaar al eerder voor Sinterklaas gespeeld, nu verloor André door een dameschaak de loper en kwam dat niet meer te boven, alhoewel hij het nog wel probeerde. Jaap Wolters won redelijk snel van Rob Voogd.

Daniël Barachtsjansky liet zich mat zetten door Henk van Beek. Het begin van de partij had wel wat voeten in de aarde, omdat de dames op het verkeerde veld stonden. Ze begonnen daarom opnieuw, maar toen lag de klok even dwars. Uiteindelijk wist Henk toch aan het langste eind te trekken. Henk Wiggers verloor van Jan Eckhardt. Ulf Bierkämper speelde voor de tweede keer dit seizoen remise, ditmaal tegen Dick Labee. Listig pakte ook Jan Willem Klein Poelhuis het aan tegen Patrick Schoenmakers. Patrick had een flinke aanval over de g-lijn. Jan Willem had zijn handen vol om het nauwkeurig te verdedigen. Hij moest zorgen voor listige afruiltjes, zodat zijn materieel voordeel genoeg zou blijken te zijn voor de overwinning. Hij deed dat knap.
C1R12Ranglijst C1R12Uitslagen