Ronde 1: De kop is eraf!

Vorig seizoen hebben er in totaal 47 schakers meegespeeld in de interne competitie van het WSG. Dit seizoen starten we met 43 spelers. Nieuwe (her)intreders zijn: Herby Aalbers, Tim Witteveen, Sylvan Vrieze, Bram Wilterdink en Nomte Gumbo. Ook vanuit hier welkom.

Het is even wennen aan de omgeving, de andere geluiden, entourage etc., maar het ziet er naar uit dat het zeker gaat lukken. Dan de partijen. De partij tussen Klaudio Kolakovic en Jochem Mullink mondde uit in remise. Geen van de verspreide pionnen wist de overkant te bereiken. Spannend was het zeker. Marcel Krosenbrink en Henri Abbink speelden ook remise. De stelling bleef in evenwicht. Bert te Sligte won eerst een pionnetje tegen Alfred Schley, daarna nog een en later een paard. Hij won dan ook de partij en is meteen de eerste koploper. Hij wordt dan wel op de voet gevolgd door Herby Aalbers, die ook knap won van Reinhard Cvetkovic. Reinhard zoekt nog naar zijn vorm en wil dan ook veel spelen dit seizoen.

Joachim Musholt leek het betere van het spel te hebben tegen Dick Boogaard. Net toen hij beslissend voordeel zou kunnen halen kwamen beide spelers remise overeen. Uit de analyse kwam geen eenduidig beeld. De stelling kende nog vele mogelijkheden, maar de meeste leken in het voordeel van Joachim. Dick verzuchtte in ieder geval: “Ich bin entkommen.” Tim Witteveen was ook blij met zijn remise tegen Manfred Schmeing. Opmerkelijk was dat in de slotstand alle 32 stukken nog op het bord stonden. Frank Roodzant zou ook wel met een remise tevreden zijn geweest, maar Mark Burgers wilde het seizoen goed beginnen. Hij ging er dan ook eens goed voor zitten. Zijn pion haalde wel de overkant en Frank moest materiaal geven om de tweede dame te elimineren. Dat bracht echter maar tijdelijk lucht. Vlak voor het onafwendbaar mat gaf Frank op. 

André Houwers bouwde ook aan een matnet en had veel druk tegen Rob Voogd. André had al een toren voorsprong toen hij vergat om zijn dame die op g4 stond even weg te zetten. Die werd door Robs toren geslagen. Daarmee waren de rollen meten omgedraaid. Henk van Beek en Henk Freriks spelen regelmatig remise tegen elkaar, maar dit keer niet. Henk van Beek blunderde een stuk weg. Hij probeerde het nog wel even, maar het was toch teveel. Kay Ruesink kon al eerder mat in één geven tegen Sylvan Vrieze, maar zag het niet. Er werd verder gespeeld, maar Kay had zoveel overwicht met de dame en toren dat het mat ook hier onafwendbaar was. Ook Bram Wilterdink wist het niet te redden tegen Dick Labee. Dick stond beter, maar moest het zorgvuldig blijven spelen. Hier eindigde de partij met een flinke aanval op de koningsstelling. Bram kwam mat te staan.

Volgende week ongetwijfeld meer!

Rust en concentratie in de nieuwe speelzaal aan de Zonnebrink 61