Met nog vijf ronden te gaan

Nu het slot van de competitie in zicht is, wordt het tijd nog even het reglement erbij te halen. Artikel drie zegt (ingekort) het volgende: Clubkampioen is de speler die, nadat de laatste ronde is gespeeld de meeste waardepunten heeft behaald. Extra prijzen zijn er voor de nummers 2 en 3 uit de eindstand en de hoogst geëindigde speler uit iedere volgende groep. Om voor een prijs in aanmerking te komen, dient men meer dan 50% van het aantal partijen gespeeld te hebben die meetellen voor de interne competitie (dat zijn er 17).

We beginnen met groep D. Nu nog staat Mohammad Nabizadeh bovenaan, maar zowel hij als Mojtaba Haghayeghy zijn geen lid meer. Op dit moment staat daarom Thiemen Dekker bovenaan in de D-groep, maar hij moet nog wel de komende vijf partijen spelen om op 17 te komen. Andere kanshebbers zijn Henk van Beek, Dick Labee en Jan Eckhardt. In de C-groep wordt nog hard gestreden en het meeste naar de stand gekeken door koploopster Evi Maris, André Houwers en Gerard Klein Langenhorst. Ik voorspel een spannend slot met nog zware partijen voor de kanshebbers. In de B-groep gaat de strijd tussen respectievelijk Dick Boogaard, Bert te Sligte en Joachim Musholt. Het kan wel eens zo zijn dat die strijd pas in de laatste ronde wordt beslist.
Zo is het ook goed mogelijk dat de huidige stand van de eerste drie spelers in de A-groep ook de eindstand wordt van deze competitie. Zoals al eerder opgemerkt is het voor die spelers iedere ronde weer een finale en voelt een remise een beetje aan als een nederlaag. Toch lijkt het me wel erg moeilijk voor Jochem Mullink, Klaudio Kolakovic en Marcel Krosenbrink om alle ronden alleen nog maar te winnen. We zullen het gaan meemaken. Kortom: er is nog niets beslist!

SCHAAK VRIJ
Dinsdag 1 mei is het Schaak Vrij. Iedereen kan meedoen! Er worden vier partijen gespeeld met verkorte bedenktijd (minder mag ook). Aan- of afmelden voor die avond is niet nodig. Wil je meedoen, dan kom je gewoon naar Willinks. Aanvang eerste ronde 19.30 uur.

C1R28Uitslagen C1R28Ranglijst