Klaudio Kolakovic wint Schaak Vrij

Ondanks de concurrentie van Ajax, was er bij de laatste speelavond van Schaak Vrij toch een redelijke opkomst. Met 18 verschillende spelers werd er gestreden om de titel in de A-B-C groep, dan wel ging men voor een leuke pot schaak.

Zowel Gerard Harbers als Klaudio Kolakovic hadden voor aanvang van de laatste vier partijen een score van 6,5 uit 8. Het onderlinge resultaat van hun eerdere partij was remise. Omdat beiden de laatste ronden speelden bleef het spannend. Stefan Teloeken won van Klaudio en daarmee leek Gerard de beste papieren te hebben. In de volgende ronde won Klaudio echter het rechtstreekse duel van Gerard. In de laatste twee partijen speelden ze zowel tegen Marcel Krosenbrink als tegen Henrik Lösing. Omdat Klaudio 2 uit 2 scoorde en Gerard 1,5 uit 2 werd Klaudio de winnaar met een score van 9,5 uit 12 = 79%.

Ook spannend was het in de B groep. Daar ging de finale tussen Stefan Teloeken en Han Schuurmans. Een rechtstreekse confrontatie zou beslissen wie de eindwinnaar van de B-groep zou worden. Hier trok Han aan het langste eind door te winnen van Stephan. Zijn score kwam daarmee uit op 7,5 uit 10  =  75%.

In de C-groep was de spanning een stuk minder groot. Jaap Wolters had een te grote voorsprong om bedreigd te worden. Hij won die dan ook met een score van 6 uit 13 = 46%.