Eindstand: Henri Abbink clubkampioen seizoen 2022-2023

Het was alweer een tijdje geleden dat ‘Rekordmeister’ Henri Abbink clubkampioen werd. Dat was in 2014. Nu behaalde hij zijn 15de titel en heeft een ruime voorsprong op Herby Aalbers en Jochem Mullink, ieder met 6 titels. Hij kreeg het zeker niet cadeau, want zijn tegenstander Gerard Klein Langenhorst hield de boel goed dicht. In tijdnood voor beiden nam Gerard de aanval over, maar dat gaf Henri ook weer aanknopingspunten op de h en g lijn. Net voor de onvermijdelijke mat zet gaf Gerard zich gewonnen en konden de omstanders Henri feliciteren met het clubkampioenschap.

Marcel Krosenbrink kon bij een gunstig resultaat ook nog hopen op de titel. Luc van Harxen  wilde daar echter niet van weten en liet een solide eindspel zien. Ieder met twee torens en 6 pionnen. Dat er een dubbelpion tussen zat bij Luc bleek geen probleem te zijn. In tegendeel deze voorkwam een doorbraak van toren en koning. Marcel moest in remise berusten en werd daarmee tweede. Luc was verzekerd van de eerste plaats in de C-groep.

Bert te Sligte had al snel het initiatief tegen Rob Voogd. Hij won een loper en zijn eigen loperpaar had weinig problemen met de verdediging van Rob. Bij Geert ten Hietbrink en Henk te Brinke ging het lang gelijk op. Maar Geert kreeg het initiatief toen hij een pion veroverde. Zijn d-pion werd een soort breekijzer die Henk zijn verdediging kraakte. Puntje voor Geert en hij stelde tevens de titel van winnaar van de B-groep veilig. Ook Henk Doppenberg had een pion meer, maar dat was een dubbelpion. Hij probeerde nog wel een aanval te lanceren via de e-lijn tegen Alfred Schley, maar Alfred kon het wel houden. Henk is overigens de winnaar van de D-groep. Twee fraaie prijzen in zijn debuutjaar.

Jan Eckhardt keek wat sip toen hij na 18 zetten opgaf tegen Marijn Visser. ‘Ik heb het niet goed gedaan’,  zou hij zeggen toen hij mat stond. Mitch Amkreutz speelde aanvankelijk een gelijk opgaande partij tegen Bram Wilterdink. Beide vielen aan over de K-vleugel, met alle risico’s van dien. Bram had de stukken niet zo goed staan en verloor een volle dame. Het was nog even opletten voor Mitch, maar hij liet Bram niet meer glippen. Ook Kay Ruesink kon het niet redden tegen George Appiah. George veroverde materiaal en op een gegeven moment gaf Kay maar op. ‘Het lijkt nergens op van mijn kant.’ Nanoek Putman won de kwaliteit tegen Daniël Meimandy. Maar Daniël heeft daarvoor vrijpionnen op de D-vleugel die ondersteunt worden door de loper. Het kost teveel tijd voor de koning om te helpen want dan gaat het aan de andere kant mis. Een mooie partij zouden ze zelf zeggen, met als winnaars Daniël.

Alle winnaars overigens gefeliciteerd.

Henri Abbink (l) clubkampioen!