Winst voor viertal

Het tweede viertal heeft haar tweede wedstrijd met 1-3 gewonnen van ENO 2. In Nijverdal won Mitch Amkreutz als eerste. In het eindspel waarin hij één pion meer had speelde hij dat goed uit. Mitch liet een pion promoveren, kon daardoor zijn gepromoveerde dame offeren tegen de laatste pion van zijn tegenstander en met zijn laatste onbereikbare pion opnieuw promoveren. Zover is het niet gekomen, zijn tegenstander gaf de partij op. Een knappe overwinning voor Mitch tegen een tegenstander met zo’n 160 ratingpunten meer.
De tweede overwinning haalde Gerard Klein Langenhorst binnen. Gerard had een moeilijke partij, maar wist een situatie te creëren met een glaszuivere mat. De derde overwinning was voor Henk Doppenberg. Ook Henk speelde een moeilijke partij tegen een flink hogere rating tegenstander. In het middenspel ontstond een situatie die neigde naar remise, maar zijn tegenstander maakte op de 24e zet een cruciale vergissing die in twee zetten tot een niet meer te voorkomen mat leidde. Op de winnende 24e zet van Henk gaf de tegenstander van Henk de partij op.
Henk te Brinke had ook een pittige partij, was als langste bezig tegen een sterke tegenstander. In het eindspel had Henk weliswaar een loper en pion tegen drie pionnen van zijn tegenstander. Echter twee pionnen van de tegenstander waren verbonden en in een redelijke eindsprint naar promotie. Promotie was niet meer te stoppen wat helaas voor Henk tot een verliespartij leidde.