Tweede bekerteam laat zich van beste kant zien

Tim Witteveen nam het aan het eerste bord op tegen Johan op den Dries. Toen hij even aarzelde met zijn tegenspel, werd hij snel verslagen. Dick van Wamelen deelde aan bord vier na een moeilijk middenspel het punt met Yannic Husers. Dick Boogaard speelde aan bord twee remise tegen Alvin Jutba. Hij had best nog even kunnen doorspelen, maar hij zag niet hoe het verder moest en berustte in remise door zetherhaling. Han Schuurmans bracht de stand in evenwicht door de jonge Onno Elgersma in een toreneindspel te verslaan. En klein voordeeltje bouwde hij langzaam uit tot een mooie overwinning.
Er moest gevluggerd worden: drie minuten met vijf seconden per zet erbij.
Dat bleek voor beide Dick’s te veel van het goede. Vrij kansloos gingen ze eraf. Voor Tim werd het heel mooi. Actief spel  leverde hem een paar gevaarlijke vrijpionnen en zo won hij nu wel van Johan. Han deed het opnieuw goed door Onno voor de tweede keer te verslaan met een verwoestende koningsaanval. Weer 2-2 dus.

Maar nu beslisten de uitslagen aan de eerste twee borden in de eerste ronde (1½-½) in het voordeel van Almelo (Dick Boogaard)