Ronde 9: Anticlimax

Han Schuurmans had tegen Marcel Krosenbrink een pion gegeven voor de aanval. “Dat kan de stelling wel hebben”, zei hij erover tijdens de partij. Maar het bleef ingewikkeld. Marcel kwam in tijdnood en er moest nauwkeurig worden gespeeld. Het was de laatste partij van de avond, de omstanders verheugden zich al op een bloedstollend einde. Beiden kozen echter eieren voor hun geld en na een zetherhaling werd het remise, toch een beetje een anticlimax. Volgens Marcel had Han tweemaal een betere voortzetting gemist. Ook Mark Burgers kwam beter te staan tegen Paul van der Lee. Uit de analyse bleek dat Mark de beste kansen had. Toch zag hij het niet tijdens de partij en remise werd overeengekomen. Tussen Bert te Sligte en Alfred Schley ging het aanvankelijk gelijk op. Volgens Bert was het wel remise, ware het niet dat Alfred zich liet verrassen, hij verloor de kwaliteit en even later de partij.

Matthijs Hoens bood Gerard Klein Langenhorst remise aan. Daar hoefde Gerard niet lang over na te denken en enigszins verbouwereerd nam hij het aan. Gerard: “Ik had eigenlijk verwacht dat Matthijs de stelling volledig zou uitmelken.” Maar dat gebeurde dus niet. Manfred Schmeing won van Luc van Harxen. Manfred had het beste van het spel en gaf Luc geen kans. Willy Wilting en Joachim Musholt speelden een ingewikkelde partij. Met een bord vol stukken werd remise overeen gekomen, daar waren beiden tevreden mee. Jan Eckhardt had het zwaar tegen Geert ten Hietbrink. Deze viel de koning aan en dat leidde tot mat. Ook Peter Hoens nam de koning van Rob Voogd onder vuur. Met twee torens, de dame en beide lopers sneed hij dwars door de verdediging  van Rob.

Jan Willem Klein Poelhuis en Han van de Laar speelde een gelijk opgaande partij. De vraag was, wie forceert als eerste een doorbraak. Kennelijk niemand want ze kwamen als snel remise overeen. Henk Doppenberg moest even wachten op Kay Ruesink. Die had op zijn beurt een tijdje in de trein moeten wachten omdat er weer eens oponthoud was. Misschien wel daardoor kwam Henk beter in het spel. Hij veroverde een paar gezonde pionnen, eerst 2 en toen 3 en gaf geen kans meer weg tegen Kay.

Han Schuurmans (links) houdt stand tegen Marcel Krosenbrink … en andersom.