Ronde 32: De laatste loodjes

De competitie nadert zijn einde. Nog een ronde te gaan. Voor nu even een kort verslag.

Jochem Mullink overzag b5, dat kostte hem tegen Klaudio Kolakovic een pion. De stelling werd ook moeilijk houdbaar. Jochem gaf toen maar op. Joachim Musholt hield Henri Abbink op remise. Dat is te weinig voor Henri om ook maar in de buurt van de koppositie te komen. Marcel Krosenbrink en Reinhard Cvetkovic hielden elkaar ook in evenwicht. ‘Het kon nog alle kanten op”, zei Marcel, maar dat ging het dus niet meer.

Dick Boogaard had niet zoveel moeite met Evi Maris. Hij liet haar koning een flinke wandeling maken en gaf mat toen de koning op h5 stond. Henk te Brinke rolde Lauri Maris op. Daarmee neemt Henk de koppositie in de C-groep weer over. Het zal een spannende laatste ronde worden voor wie  C-kampioen wordt. Mark Burgers won tegen Rob Voogd een stuk en toen was het een kwestie van afruilen. Erik Maris en Gerard Klein Langenhorst hielden elkaar in evenwicht. Met remise waren beiden tevreden.

Jaap Wolters zou over zijn partij tegen Frank Roodzant vertellen dat deze eerlijk had gewonnen. De druk op de koningsvleugel van Jaap was te groot. Henk Wiggers won een pion tegen de niet goed ontwikkelde Jan Willem Klein Poelhuis. Henk kon blijven aanvallen en won de partij. Dick Labee en Henk van Beek verbraken het evenwicht niet, dus remise was daar ook een logisch resultaat. De stelling van Ulf Bierkämper tegen Han van de Laar vertoonde aanvankelijk weinig zwaktes. Toen Ulf met Pxe5 niet goed voortzette, kostte hem dat de kwaliteit en later -wellicht een beetje onnodig- de partij.

Volgende week spelen we dus in het Zonnebrinkcentrum, Zonnebrink 61.