Ronde 28: Jochem Mullink clubkampioen!

Jochem Mullink: WSG clubkampioen 2021-2022!

Met een remise tegen Han Schuurmans sloot Jochem Mullink dit seizoen af als clubkampioen. Gefeliciteerd Jochem! Er waren eigenlijk tegen het einde van het seizoen nog drie gegadigden voor die titel. Jochem dus, Marcel Krosenbrink en Thiemen Dekker. Uiteindelijk werd Thiemen derde. Marcel Krosenbrink won zijn laatste partij tegen Robin Hoens en kwam nog dicht bij de eerste plaats, hij werd alsnog tweede. Een vertrouwde plek voor hem. Zelf zei hij daarover dat hij een eerdere partij tegen Bert te Sligte onnodig remise had gegeven. Anders ….? Overigens werd Robin kampioen van de C-groep en blijft zelfs iets voor in punten op zijn broer.

Ook Henri Abbink won zijn partij tegen Luc van Harxen. Goed voor een vierde plaats. Han Schuurmans had ondanks zijn zware operatie begin van dit seizoen toch een goed schaakjaar. Hij werd vijfde met een score van 70%. Dick Boogaard kneep zijn handen dicht vanwege zijn remise tegen Bert te Sligte. Matthijs Hoens verkreeg na Lxh7 een mooie aanval, maar lang was het onduidelijk of deze zou doorslaan. Dat niet meteen, maar drie vrijpionnen op de K-vleugel zorgden voor de winst. Met zijn overwinning is Matthijs teven de winnaar van de B-groep. De partij van de avond werd gespeeld door Alfred Schley tegen Mark Burgers. Alfred stond met zijn dame zowat op de achterlijn bij Mark. Iedere keer dacht Mark te kunnen ontsnappen, maar dan kwam er weer een paard, pionnetje of toren bij. De trukendoos van Alfred was goed gevuld. Hij had geloof ik wel tien keer Schach gezegd tijdens de partij en zorgde er tevens voor dat de koning van Mark niet wegliep.  

Henk te Brinke won een pionnetje tegen Jan Willem Klein Poelhuis. Dat voordeeltje kon hij vasthouden en toen er een tweede pion van het bord af dreigde te gaan, gaf Jan Willem op. Marijn Visser en Kay Ruesink waren de nummers 1 en 2 van de D groep. Toevallig lootten ze de laatste ronde tegen elkaar. Marijn liet er geen gras over groeien en na een vorkje in de opening won hij een stuk. Dat werd allengs maar meer en zodende won hij niet alleen de partij, maar ook de D-groep. Hij kan nog ver komen volgend seizoen. De laatste partij van de avond was die van Gerard Klein Langenhorst tegen Jan Eckhardt. Gerard creëerde een vrijpion op de D-vleugel. Die kon Jan alleen maar stoppen door een stuk te geven. Met dat voordeel kon het bij Gerard niet meer stuk. Hij liet Jan niet meer ontsnappen.

Nu eerst zes weken zomerschaak. Aanvang 19.30 uur in het Zonnebrink Centrum. Er worden drie partijen gespeeld van 25 minuten (minder mag ook). Er is een beker voor de winnaars van de A-B-C groep.