Ronde 25: Prijzen

Met nog acht ronden te gaan in de interne competitie wordt het tijd even te kijken welke prijzen er nog te winnen zijn. Dinsdag 4 april spelen Alfred Schley en Jochem Mullink de finale voor de WSG-cup. Op 2 mei is de laatste speelavond van Schaak Vrij. Er worden dan vier rondes gespeeld (13 t/m 16), maar iedereen kan nog meedoen. Overigens zijn de resultaten van de eerste speelavond (ronde 1 t/m 4) ook weer boven tafel. Die moet ik nog even invoegen. Er zijn in ieder geval bekers voor de winnaars  van de A-B-C-groep.

Dan is er de titel van clubkampioen. De winnaar komt vast uit de huidige top 4. Het lijkt erop dat degene die het vaakst kan spelen en wint natuurlijk, de beste papieren heeft. Dan zijn er bekers voor de winnaars van de B-C-D-groep. Manfred Schmeing staat net iets boven Geert ten Hietbrink in de B-groep. Luc van Harxen blijft Henk te Brinke iets voor in de C-groep. Henk Doppenberg heeft Jan Eckhardt ingehaald in de D-groep. Overigens om voor een prijs in aanmerking te komen moet men minimaal de helft van het aantal partijen gespeeld hebben die meetellen voor de interne competitie.

Rooster rest interne competitie

   4 aprilRonde 26 + finale WSG-cup
 11 aprilRonde 27
 18 aprilRonde 28
25 aprilRonde 29
   2 meiSCHAAKVRIJ 4
 9 meiRonde 30
 16 meiRonde 31
 23 meiRonde 32
 30 meiRonde 33

Dan kort de partijen. Juul Brummelaar maakte een fout tegen Daniël Barachtjansky. Daniël gaf het niet meer uit handen. Remie te Molder behaalde zijn eerste overwinning tegen het nieuwe lid Alex Derksen. “Ik heb wel een paar keer geluk gehad”, vertelde Remie na afloop. Carsten ter Horst maakte gehakt van de verdediging van Manfred Schmeing. Met voor Carsten de dame op h6 en pionnen op f5-g5-h5 en daar in de buurt ergens de zwarte koning kon de winst Carsten niet meer ontgaan. Wel even de juiste volgorde kiezen. Alfred Schley had een paar pionnen meer dan Luc van Harxen. Daarom gaf Luc maar op, de stelling viel niet meer te verdedigen. Willy Wilting liet André Houwers  kansloos. Datzelfde gold ook voor Bram Wilterdink tegen Jan Eckhardt. Henk Doppenberg won een stuk tegen Henk Wiggers. Ook moest hij enkele pionnen inleveren. Het viel niet meer te redden. De laatste 7 partijen heeft Henk Doppenberg overigens niet meer verloren. Met drie keer remise en vier maal winst is hij bezig aan een fraaie opmars in de stand. Kay Ruesink won van Jan Willem Klein Poelhuis. Ik heb alleen niet gezien hoe.