Ronde 25:  De laatste loodjes

Met nog drie ronden te gaan is het nog steeds spannend wie clubkampioen gaat worden en wie de winnaar wordt een van de andere groepen.

Voor de titel strijden Jochem Mullink en Thiemen Dekker nog. Jammer dat Thiemen even een mindere periode heeft, maar de rechtstreekse topper staat nog op het programma. Wie weet geeft deze de doorslag. In de B-groep zijn Geert ten Hietbrink, Matthijs Hoens, Alfred Schley en Dick Boogaard nog kanshebber. Robin Hoens voert de C-groep aan, net voor Luc van Harxen. Marijn Visser en Kay Ruesink bepalen wie de winnaar wordt van de D-groep.

Dan de partijen. De gelukkigste man deze avond, althans bij wie het zichtbaar was, was Dick Boogaard. Hij hield Jochem Mullink op remise en was daarmee behoorlijk in zijn nopjes. Zijn vrije ratingval werd daarmee ook even een halt toegeroepen. Bert te Sligte en Marcel Krosenbrink hielden elkaar ook in evenwicht. Geen van beiden kon een doorbraak forceren. Remise derhalve. Mark Burgers wilde ook wel remise tegen Henri Abbink. Maar Henri zag nog wel kansen, zeker toen Mark te vlug zette en een belangrijke pion verloor. Na verder afruil, was er weinig meer over van de stelling van Mark. In de Siciliaanse opening liet Matthijs Hoens zich met Lc4 insluiten tegen Han Schuurmans. Op b5 raakte Matthijs een stuk kwijt. Hij had beter Pxd5 kunnen spelen. Nu kon Han met een stuk meer de partij redelijk snel naar zich toe trekken.

Henk te Brinke en Robin Hoens maakten er een latertje van. Alhoewel Robin al wel eerder remise had voorgesteld zag Henk kleine voordeeltje vanwege een zwakte in de pionnenstructuur. Robin verdedigde goed en alhoewel omstanders na afloop lieten zien dat het toch gewonnen was voor Henk (‘De beste stuurlui staan aan wal’) kon iedereen toch met de uitslag leven. Han van de Laar en Luc van Harxen  ruilden aanvankelijk veel af. Het was Luc die door het bezit van de e-lijn het initiatief had en met zijn pion oprukte. Han kon het allemaal lijdzaam aanzien en hopen op een misrekening van Luc. Of die misrekening er kwam is niet duidelijk, wel dat Han door nauwkeurig verdedigen toch een gelijke stelling kon creëren. Daar zat voor beiden niets meer is. Jan Eckhardt leek aanvankelijk te gaan winnen van Kay Ruesink, Met mat- en materiaaldreigingen toog Jan ten aanval. Kay kon het echter pareren en had inmiddels al zoveel materiaal gewonnen dat Jan stukken tekort kwam om de aanval voor te zetten. Hij gaf daarom maar op. Volgende week ronde 26.