Ronde 21: Twee zalen

Met 16 partijen kan het afgelopen dinsdag weer een volle bak worden genoemd. We hebben min of meer de stelregel dat als er meer dan 15 partijen worden gespeeld en/of er gasten op bezoek komen we ook de naastgelegen Vlinderzaal erbij huren. Omdat Vrimot op bezoek kwam was de extra zaal al gehuurd en konden meteen de twee halve finales voor de WSG-cup daar worden gespeeld. Overigens voor wat betreft die extra ruimte, de andere zaal moet dan wel beschikbaar zijn en het is ook niet zo dat we meteen de zaal erbij huren als er een keer 16 interne partijen zijn. Dan moet dat toch meer structureel van aard zijn.

Dan over de partijen. Ik heb er weinig van gezien want werd aardig aan de praat gehouden door Marijn Visser. Een remise aanbod nam hij niet aan en speelde dapper door. Hij switchte van de koningsvleugel naar een aanval op de damevleugel, maar vergat zijn verdediging en verloor. Joachim Musholt en Manfred Schmeing kwamen na enige strijd remise overeen. Dat gold ook voor Geert ten Hietbrink en Luc van Harxen  en George Appiah tegen Jan Willem Klein Poelhuis. Jan Willem: “We hebben allebei fouten gemaakt dus remise is wel terecht.” George kon dat beamen. Bert te Sligte deed goede zaken tegen Willy Wilting. Op naar een top 5 klassering. Henrik Lösing pakte de draad weer op en hij won van Gerard Klein Langenhorst. Henrik heeft nu een score van 4 uit 4. Rob Voogd won verdienstelijk van André Houwers.

Fons Zuidema maakte een flinke fout, dat werd afgestraft door Jan Eckhardt. Fons had nog materiaal voorgestaan dacht ik begrepen te hebben, maar dat gaf hij weer terug met rente. Remie te Molder kon het niet bolwerken tegen Henk Doppenberg. Iets met een loper en toen ging het mis, begreep ik uit de korte analyse. Ook Henk Wiggers stond aanvankelijk wel goed, maar hij ging in de fout tegen Bram Wilterdink. Ze waren als eerste klaar. Kay Ruesink had de laatste tijd studieverplichtingen gehad, maar nu kan hij weer volop schaken. Tegen Jurre van der Kaaij won hij.

Stuivertje wisselen

Inmiddels is de koppositie van Paul van der Lee  overgenomen door Henri Abbink. Als je voor de WSG-cup speelt ontvang je een vergoeding van 2/3 van je eigen waardepunten. En bij afzeggen is dat 1/3. Dat kan genoeg zijn. Door omstandigheden kan Paul nu even niet spelen.