Ronde 22: Rating

De frequentie van de publicatie van de ratings is onlangs veranderd. Werden de ratings van toernooien, KNSB- en interne competities tot voor kort vier keer per jaar gepubliceerd, nu geschiedt dat iedere maand. Tenminste als een organisator de resultaten aanlevert. Voor het WSG deden we dat tweemaal per jaar. De eerste keer eind december, publicatie volgde dan op 1 februari en de tweede keer eind juni met als publicatiedatum augustus. Omdat er over gestapt is naar een maandelijkse publicatie hebben Henk te Brinke en ik gekeken hoe dat in zijn werk gaat.

We ontvingen daarvoor een PowerPoint van Micha Jans, de ratingexpert bij de KNSB. Na enige inspanning lukte het ons de resultaten van de eerste periode van de interne competitie door te sturen en helemaal blij waren we toen we een melding kregen dat het gelukt was. Maar zoals vaker, als je iets niet vaak doet dan vergeet je het weer snel. We besloten daarom om nog een keer de resultaten door te geven en wel die tot de derde cyclus (tot ronde 19). Ook dat lukte na enige inspanning.

Op deze site kun je ratings vinden: https://www.schaken.nl/rating

Het is even een beetje zoeken,  maar als je je naam intypt en wat heen en weer klikt krijg je toch vanzelf de nodige informatie. Inmiddels hebben Henk en ik notities gemaakt in de hoop dat die voldoende zijn om het bij het laatste deel van de competitie 2021-2022 het in tien minuten voor elkaar te hebben. Althans dat garandeert de titel van de PowerPoint. Nu zijn er eigenlijk drie varianten. We gaan de rating maandelijks opsturen of na iedere cyclus of -zoals voorheen- twee keer per jaar. We zullen er ons binnen het bestuur over beraden en komen dan wel met een voorstel.

Over ronde 22 heb ik verder niet te vermelden. De meeste uitslagen spreken wel voor zich, maar wellicht was dat ook wel zo geweest als ze andersom waren. Volgende week ronde 23 en dan na ronde 24 volgt op drie mei in de Meivakantie de laatste speelavond van Schaak Vrij.