Ronde 21: ‘Nieuw hout’

Sinds deze ronde beschikt het WSG over 8 extra prachtige schaakborden met bijbehorende passende verzwaarde stukken. Een genot om mee te spelen. De term ‘nieuw hout’ is dan ook wat oneerbiedig, maar het kopt wel lekker. Voor de komende jaren hebben we wat betreft goed materiaal niets te klagen!

Nummer 48 aan de interne competitie is Daniël Barachtsjansky. Hij speelde tegen Henk Wiggers. Beiden hebben tijdens de partij gewonnen gestaan, het werd uiteindelijk remise. Daarmee maakte Daniël toch een verdienstelijk debuut. Na een griepje van twee weken was Thiemen Dekker weer terug. En hoe. Hij versloeg Mark Burgers in een fraaie partij, waarbij hij veel lof oogstte. Niet alleen zijn overwinning, maar ook het plezier en de geconcentreerdheid waarmee hij speelt, is mooi om te zien. Lauri Maris boekte onder grote publieke belangstelling een mooie overwinning op Rob Voogd. Ze hield het hoofd koel. Bert te Sligte was blij met zijn winst tegen Oscar Wamelink. De laatste tijd vielen de uitslagen namelijk steeds in het voordeel van Oscar uit. Ondanks een remise-aanbod dacht Gerard Harbers met een sterke loper over meer mogelijkheden te beschikken dan Joachim Musholt. Dat bleek te kloppen en Gerard won (links op foto). Han Schuurmans hield met een pion minder Walter Schmeing fraai op remise.
Omdat Jochem Mullink voor de beker speelde tegen Arent Luimes (en won), konden Marcel Krosenbrink en Klaudio Kolakovic in de stand goede zaken doen. De vergoeding voor de beker is in deze fase namelijk 67% van de eigen waarde. Nog één ronde en dan begint de laatste cyclus. Men kan elkaar dan weer voor de tweede of de derde keer ontmoeten. Voor de koplopers wordt iedere ronde dan een soort finale.

C1R21Uitslagen C1R21Ranglijst