Ronde 11: Jong en oud

Ronde 11, de laatste van de eerste periode. Lange partijen en korte partijen, veel dubbelpionnen (soms zelfs drie op één bord) en spelers van alle leeftijden. Oscar en Lauri (samen 23) en Jaap en Henk (samen 178) speelden bijvoorbeeld tegenelkaar.

20.25 uur De eerste partij afgelopen. Evi Maris bekommerde zich wat te weinig om haar ontwikkeling (en haar bedenktijd Max Eisenbart profiteerde met een mat met twee lopers en toren.

21.11 uur De tweede is nu ook klaar. Lauri Maris miste een Stappenboektruc (uitschakelen verdediging met Te8+) waardoor ze een stuk verloor ipv de dame won.  Oscar Wamelink kon daarna de winst alsnog binnenhalen.

21.26 uur Ook de derde Maris (Erik) moest het onderspit delven.  Henk te Brinke bouwde langzaam maar zeker aan een steeds groter voordeel.

21.36 uur Henk Freriks had weliswaar twee dubbelpionnen (op de e- en b-lijn), maar had er wel één meer dan Kay Ruesink. Toen ook hij een dubbele b-pion kreeg kon hij niet alle zwakte punten meer dekken.

21.50 uur Henk van Beek haalde het punt binnen tegen Jaap Wolters, terwijl het er aanvankelijk naar uitzag dat Jaap er het beste voorstond.

21.52 uur Jan Willem Klein Poelhuis moet de koning omleggen tegen Jan Eckhardt. Een penning op f3 leverde Jan een dubbelpion op, die hij daarna ook snel kwijt was. Even later kreeg Jan Willem ene dubbele f-pion en verstevigde Jan steeds meer zijn greep op de stelling.

22.03 uur Gerard Klein Langenhorst zette zijn partij tegen Han Schuurmans goed op, maar toen hij een dubbelspion op de f-lijn kreeg begonnen de problemen te groeien. Han profiteerde met kwaliteitswinst.

22.35 uur Niet vaak duren de partijen van Job Geerdes zo lang. Tegen André Houwers leek het ook sneller te gaan, maar Job liet in een zeer goede stelling de vijandelijke dame binnenkomen die steeds schaakles gaf. Als André het nog beter had gespeeld, was eeuwig schaak mogelijk geweest.

23.10 uur Tim Witteveen maakte het Henri Abbink knap lastig en als hij geen kwaliteit achter was gekomen had er zeker meer voor hem ingezeten dan een nederlaag.

23.11 uur Hennie Meijer en Marcel Krosenbrink scoren de eerste puntendeling van de avond. Eerst stond Hennie wat beter, daarna Marcel en tot slot wee Hennie. Een terechte uitslag.

23.45 uur Het zag er lange tijd niet naar uit dat de partij tussen Jochem Mullink en Bert te Sligte de langste zou worden. Daarvoor stond Bert te slecht na het oprukken van een indrukwekkend centrum (e4f4d5e5) van zijn tegenstander. Jochem vergat echter de definitieve tik uit te delen en Bert bleef hem bezig houden met soms de enige zet. In de slotfase deed een kleine combinatie het tij keren. Bert hield drie pionnen tegen een kale loper over en dat werd remise. (MK)

c1r11uitslagen c1r11ranglijst