Ronde 11: Een rustige avond

Luidde vorige week de kop boven het artikel over ronde 10 nog ‘Volle bak’, nu was het met 8 partijen eerder een rustige avond. Met een remise en zeven winstpartijen werd er wel volop strijd geleverd.

Mark Burgers had een pionnetje gewonnen tegen Marcel Krosenbrink. Zijn doel was om de stelling van Marcel ‘te kraken’, toen dat niet lukte bood hij remise aan. Marcel dacht even na en accepteerde het toen. Paul van der Lee  speelde aanvankelijk een gelijk opgaande partij tegen Geert ten Hietbrink. Toch ging hij beter het eindspel in. Dat voerde Paul bekwaam naar winst en heeft de koppositie weer in handen. Henk te Brinke verloor als snel een pion tegen Han Schuurmans. Deze kreeg daardoor een gevaarlijk vrijpion die niet te stuiten was zonder materiaalverlies. Manfred Schmeing speelde tegen Gerard Klein Langenhorst. Op een gegeven moment had Gerard beter remise aan kunnen bieden, maar hij gokte op de tijdnood van Manfred. Ondanks lopers van gelijke kleur kon Manfred toch de stelling open breken en winnen.

Soortgelijk was het verloop van de partij tussen Willy Wilting en Henk Doppenberg. Ook hier was sprake van lopers van ongelijke kleur. Maar Willy kon eveneens een pionnendoorbraak forceren en won. Optisch stond het er goed voor bij de partij van Han van de Laar tegen Jan Eckhardt. Vooral de paarden van Han hielden mooie velden bezet. Toch lukte het Jan iedere keer weer een gaatje te vinden richting escape. Uiteindelijk won Han toch op tijd. Jan ging door de vlag. Jan Willem Klein Poelhuis vergiste zich tegen Rob Voogd. Hij deed een verkeerde loper zet en verloor door de penning van het paard een stuk en gaf toen op. André Houwers speelde zijn eerste interne partij van dit seizoen. Bram Wilterdink kwam redelijk snel een pion achter. De vrijpion van André kon oprukken en dat leverde hem de winst op.

Artikel 2D uit het competitiereglement. De competitie wordt in 3 perioden gespeeld: ronde 1-11, 12-22, 23-33. Per periode kan men eenmaal tegen elkaar spelen. In de volgende periode spelen de spelers die elkaar vaker ontmoeten met verwisselde kleuren tegen elkaar. Daar moeten dan wel 6 verschillende ronden en partijen tussen zitten.

Een plusje op het indelingsformulier geeft aan dat de spelers al eerder tegen elkaar hebben gespeeld dit seizoen.