Ronde 10: As usual

Van ronde 10 heb ik geen verslag gemaakt. Dus jullie moeten het deze keer doen met de uitslagen en de stand, die in de bijlagen staan. Het was eigenlijk een ‘gewone’ ronde met persoonlijke hoogte- en dieptepunten, al naar gelang de uitslag.

Dan nog wel iets over de beker. In plaats van de tweede ronde werd er een tussenronde gespeeld, dit was nodig om 16 spelers over te houden. Daarvoor was er een extra wedstrijd tussen Evi Maris en Mark Burgers. De winnaar plaatste zich voor de achtste finale.

Mark ’s pion stond op het punt van promoveren (zie foto), dat probeerde Evi tevergeefs te voorkomen met veel schaakjes. In de bekerronde wordt er geen extra tijd aan de zetten toegevoegd. Toen Mark eenmaal promoveerde moest hij in luttele seconden mat zetten en het pat zien te vermijden. Dat lukte met nog drie tellen op de klok. Spannend om te zien.

Ronde 2 voor de WSG-beker is 14 januari. De loting staat in het vorige artikel hieronder. Ronde drie is dan 18 februari, ronde 4 op 31 maart en de finale wordt gepeeld op 12 mei. De vergoeding, als je speelt, voor al deze ronden is 2/3 van je eigen waardepunten.