In memoriam Henk Lurvink

Deze week kregen wij het bericht dat Henk Lurvink op 13 mei is overleden. Hij is 85 jaar geworden. Henk was al lange tijd ziek, maar pas recent ging zijn gezondheidstoestand echt achteruit.

Ik herinner me Henk vooral als een enorm aardige man. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij in de 22 jaar dat hij lid was van het WSG ook maar ooit met iemand onenigheid heeft gehad. Henk was bescheiden en hoefde niet op de voorgrond te treden. Toen ik hem een keer zijn al betaalde bijdrage van de barbecue wilde teruggeven, omdat hij op het laatste moment niet aanwezig kon zijn, was zijn reactie tekenend: “Laat maar zitten, de club kan er vast goede dingen mee doen”.

Bij een bescheiden man als Henk praat je niet als eerste over zijn schaakprestaties, maar niet onvermeld mag blijven dat hij een heel goede speler was. In zijn beste tijd hoorde Henk tot de topspelers van de Achterhoek. Hij had zo ongeveer een abonnement op het kampioenschap van Aalten. Toen hij op latere leeftijd ook bij WSG ging spelen, was Henk nog steeds een prima schaker, maar hij wilde volgens mij liever een mooie partij dan een goed resultaat. Soms vergat hij in de laatste fase de klok in te drukken. Als medespeler in een teamwedstrijd werd je daar wel eens knap zenuwachtig van, maar Henk zelf liet zich niet gek maken. En als hij onverhoopt verloren had, dan accepteerde hij dat.

Een sympathieke man heeft ons verlaten. Wij zullen dat in gedachten houden.

Marcel Krosenbrink, voorzitter WSG