Ongeslagen

Ook in de vierde ronde wist WSG 3 door een 3,5-4,5 overwinning op Veenendaal 2 de ongeslagen status te behouden.

André Houwers was na een mooie aanval op f7 en een opvolgende grafzet van zijn tegenstander na een zet of 10 klaar. Henk te Brinke verloor ergens in de opening een pion maar knokte zich terug in de wedstrijd. Na een onnauwkeurigheid ging het echter snel fout.

Robin Hoens kwam beter uit de opening te komen maar liet zich toch verschalken. Manfred Schmeing leek op remise af te stevenen. Zijn tegenstander sloeg echter het aanbod af. Uiteindelijk gaven de pionnen van Manfred Schmeing de doorslag. Oscar Wamelink kreeg iets beter spel maar koos de verkeerde voortzetting en kreeg een nederlaag te slikken.

Henk Doppenberg speelde een verdienstelijk debuut. Na paardwinst en afruil van de zware stukken trok Henk Doppenberg de partij naar zich toe. Matthijs Hoens speelde een fraaie partij waarbij na de nodige verwikkelingen hij met twee torens en loper tegen toren en twee lichte stukken de winst over de streep wist te trekken. Luc van Harxen had een klein voordeel maar koos gezien de stand voor een remise. Rond vier uur konden we met een kleine overwinning weer terug naar Winterswijk