Alfred Schley winnaar Schaak Vrij!   

 Vanwege de meivakantie lag de interne competitie van het WSG even stil. Dat wil overigens niet zeggen dat er niet geschaakt kon worden. In de korte vakanties is er namelijk sinds jaar en dag Schaak Vrij.

In principe worden er op vier speelavonden ook vier partijen van 40 minuten gespeeld. Voor de speler met de hoogste score is er de titel ‘winnaar Schaak Vrij’. Voor de best scorende speler uit de A-B-C- groep is er een beker beschikbaar. Er dient dan wel de helft van het aantal mogelijke partijen te worden gespeeld. Vanwege corona was er het vorig seizoen geen Schaak Vrij. Dit seizoen wel, zij het dat er drie speelavonden waren. Daarom was zes in plaats van acht partijen het minimum dat moest worden gespeeld voor een beker.

Alfred is met glans winnaar geworden van deze editie. Hij haalde maar liefst 9,5 punten uit 12 ronden en liet de achtervolgers ruim achter zich. Hij scoorde 2 keer 3 uit 4 en de laatste speelavond zelfs 3,5 uit 4. Alfred is tevens winnaar van de B-groep. Hoewel Marcel Krosenbrink net de zes partijen haalde eindigde hij onbedreigd met een score van 4 uit 6 als eerste in de A-groep. Een beker is er ook voor Marijn Visser in de C-groep. Met een score van 4 uit 8 hield hij Daniël Barachtjansky  achter zich. Daniël had ook een score van 50% maar dat was uit 6 partijen terwijl Marijn acht partijen had gespeeld en dat gaat voor. In totaal hebben er 23 verschillende spelers meegedaan aan Schaak Vrij.

Alfred Schley geconcentreerd aan het schaken.