WSG 1 voor het eerst op één

WSG 1 heeft het laaggeklasseerde Hardenberg 2 met 6-2 verslagen.

Henrik  Lösing en Gerard Harbers hadden hun ploeg vooraf al op 2-0 gezet. Khaled Darwisch speelde met een pion minder vol op de aanval en won alsnog. Klaudio Kolakovic zette een batterij meer met loper en dame. Daarmee brak hij de koningsstelling open. Han Schuurmans kon het evenwicht niet verbreken, maar daarmee waten de matchpunten binnen. Arjan van Lith speelde voor de tweede keer in korte tijd remise tegen Joan Reinders. Reinhard Funke zag zijn actie mislukken en verloor. Jochem Mullink had een remiseachtig toreneindspel, maar hij ging er nog eens voor zitten en wist uiteindelijk toch nog te winnen en bracht de stand op 6-2 en zijn score op 5 uit 5.

WSG is nu voor het eerst in haar historie koploper in de derde klasse.

WSG 2 pakt draad op

Na de puntendeling tegen ENO heeft WSG 2 tegen Drienerlo de draad weer opgepakt (5-3). Dick van Wamelen had al snel een gewonnen stelling, daarna was het lang wachten. Herby Aalbers kwam na een partij met veel wederzijdse dreigingen remise overeen. Marcel Krosenbrink zag in goede stelling een vork over het hoofd en verloor. De andere partijen haalden de tijdcontrole. Het was echter al wel duidelijk dat Henri Abbink ging winnen, al spartelde zijn tegenstander lang tegen. Hennie Meijer had ook afgewikkeld naar een gewonnen stelling, terwijl Emma de Vries in de tijdnoodfase het hoofd koel had gehouden en twee pionnen meer had. Ook zij won. Sein voor Dick Boogaard om remise aan te bieden. Met een kwaliteit minder wilde zijn tegenstander nog verder maar remise was onvermijdelijk. Bert te Sligte was vanuit een ogenschijnlijk behoorlijke stelling in de tijdnoodfase in de problemen gekomen en kwam dat niet meer te boven.

WSG 3 schiet tekort

Met een fraaie overwinning van André Houwers en drie remises van achtereenvolgens Han van de Laar, Gerard Klein Langenhorst en Luc van Harxen was het vat leeg. Rest nog de vier nederlagen. Remko Algera verwisselde twee zetten, Peter Rijntjes gaf al in de opening een paard weg, Henk te Brinke werd weggedrukt en Frank Lehr overzag torenwinst. Daarmee werd de uitslag 5,5 – 2,5 voor Almelo 2. De volgende ronde is WSG 3 vrij.

DWZ rating WSG-ers

http://www.schachbund.de/turnier/B748-K00-WWO.html

Klaudio Kolacovic heeft de resultaten van de, ook in Duitsland spelende, WSG-ers in de interne competitie cyclus 1 doorgegeven aan de Duitse bond voor de ratingverwerking. Onder de link is die rating terug te vinden.

Topdag Emma en Sylvan

Emma en Sylvan wonnen in ronde 10 van een hogergeplaatste tegenstander, waardoor ze allebei drie plaatsen stijgen op de ranglijst.

Uitslagen ronden 10: Daniël B-Bram 1-0, Lani-Wietse 0-1, Sylvan-Merijn 1-0, Emma-Mick 1-0, Jorik-Nathan 1-0, Fenna-Daniël M 0-1.

stand10

Jochem Mullink herovert koppositie

In een partij die tot op het bot werd afgekloven kwamen Jochem Mullink en Marcel Krosenbrink remise overeen. Omdat Henri Abbink daarvoor al had gewonnen van Klaudio Kolakovic heroverde Jochem de koppositie. Omdat ook Frank Lehr won van Joachim Musholt, hebben zowel Frank als Henri de koplopers weer in zicht.

Ook op de andere borden werd volop strijd geleverd. Een greep hieruit. Bert te Sligte fileerde Mark Burgers. De stelling zag er remise-achtig uit, maar Bert bleef duwen en trekken en dat leverde het volle punt op. Gerard Klein Langenhorst behaalde een mooie overwinning op Oscar Wamelink. De familie Maris zorgde weer voor een ‘clean sweep’. Ze wonnen alle drie hun partij. Henk van Beek  was als eerste klaar, hij won een stuk of kon de dame insluiten. Reden voor Daan Slager om op te geven. Hoewel hij verloor leverde Jan Eckhardt toch een knappe prestatie tegen Richard Pooth. Pas na lang spelen in een ingewikkelde partij moest Jan de koning omleggen.

C1R12Uitslagen C1R12Ranglijst

Op de foto het moment waarop Mark de strijd staakt en Bert feliciteert met de overwinning.

Lauri en Merijn doen goede zaken

Tijdens de tweede speelavond van de Achterhoek- en Winterswijk-cup hebben Lauri en Merijn goede zaken gedaan. Lauri won driemaal en heeft de leiding met het maximale aantal van 36 punten. Oscar, die niet speelde, en Evi bezetten met 24 punten de podiumplaatsen.

Daniël speelde ook niet en zag zijn voorsprong bij de Winterswijk-cup in gevaar komen. Hij heeft nu 18 puntenen dat is evenveel als Merijn die tweemaal won.  Emma won ook tweemaal en heeft nu 16 punten.

Geslaagde Sint Vrij

Met een opkomst van 27 schakers die allemaal vrolijk hun schaakpotjes speelden, was er op vijf december sprake van een geslaagde editie van Schaak Vrij. In totaal hebben er dit seizoen nu al 34 verschillende spelers aan dit toernooi mee gedaan.

Henri Abbink en Han Schuurmans hadden bij het ingaan van de laatste ronde drie punten uit drie partijen. Ze speelden tegen elkaar en de winnaar zou de kampioen van de avond worden. Na een spannende partij waarin Han wat foutjes maakte, ging Henri er met de fles wijn vandoor. Na iedere ronde waren er ook al drie prijsjes te winnen, die beschikbaar waren gesteld door enkele leden.

Henri Abbink, Hennie Meijer, Han van de Laar en Rutger Denkers hebben allen nog een score van 100%. Gevolgd door Frank Lehr, Lauri en Erik Maris met 75%. De volgende ronde Schaak Vrij is op dinsdag 28 februari, in de voorjaarsvakantie. Iedereen kan daar aan mee doen.

D-team verliest

WSG D heeft zijn tweede wedstrijd met 4-0 verloren van het sterke Mat Ador. Bij WSG maakte Fenna haar debuut in een teamwedstrijd. Ook Emma, Mick en Merijn verloren hun wedstrijd.

Eerste nederlaag viertal

Na de bekernederlaag tegen Almelo verging het een ander viertal ook niet goed tegen Almelo. In de viertallencompetitie werd met 3,5-0,5 verloren.  De thuisclub was op papier sterker en hoewel de diverse WSG’ers zeker kansen hadden, wist alleen Arent Luimes een halfje uit het vuur te slepen. Arjan van Lith, Gerard Harbers en Bert te Sligte hielden het niet droog.