Jeugd

Schaken op sportdag
WSG neemt dit jaar deel aan de indoor sportdag van de gemeente Winterswijk. Op dinsdag 23 oktober kunnen kinderen meedoen aan drie sporten waaronder schaken. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen op deze manier kennismaken met schaken. Een leuke en leerzame sport.
De sportdag is in de sporthal bij het Komrijcollege. Aanmelden kan via de site Activity4kid

Nick (van Simon) promoot schaken
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er een positief verband is tussen schaken en schoolprestaties. Maar schaken is niet alleen nuttig maar vooral ook leuk. Dat vindt ook Nick Schilder. De zanger van het befaamde duo Nick en Simon is sinds kort ambassadeur van de schaaksport in Nederland. Zelf heeft hij al op jonge leeftijd leren schaken en Nick speelt ook nu nog op een behoorlijk niveau.

Kinderen die in Winterswijk en omgeving willen (leren) schaken, kunnen daarvoor terecht bij het WSG. Iedere vrijdagavond in het Budocentrum wordt er schaakles gegeven en een partijtje gespeeld. Het WSG gebruikt de in vele landen gebruikte Stappenmethode, zodat iedereen op zijn eigen niveau les krijgt en op ieder moment aan het seizoen kan beginnen. Aan het einde van elke Stap is er de mogelijkheid als beloning een diploma te halen.

Meer info bij schaakwsg@hetnet.nl

 

 

s.